home / Coaching

Coaching

Coaching kan je goed helpen om je op je toekomst te oriënteren. En zeker als je het gevoel hebt in een impasse te zitten op je werk. Dan wordt het tijd om de regie zelf weer in de hand te gaan nemen; een steuntje in de rug daarbij helpt je vooruit te komen.
En als je aan jezelf wilt werken, kan coaching je helpen om je blokkades op te sporen en aan te pakken. Het wordt een uitdaging om je zelfvertrouwen op te vijzelen en de mogelijkheden die in je zitten vrij te maken.

Coaching

Wat is coaching?
Coaching is een methode om je zelfinzicht te vergroten en je bewust te worden van je handelen, je gedrag en je drijfveren. Coaching gaat over  je doelen, over keuzes maken en over het nemen van verantwoordelijkheid. Hoe word je zelf sterker door het beter benutten van het potentieel dat in je schuilt?

Je bent jezelf ineens bewust dat groei en zelfontwikkeling niet vanzelf komen. Als je het gevoel hebt dat je vastzit dan kan je een coach inschakelen. Van die coach mag je verwachten dat hij je steunt bij het vinden van belemmeringen en werkelijke behoeften. Je zit vaak vast in patronen vanuit je opvoeding en verleden. En soms voel je je opgesloten in een vicieuze cirkel. Op zoek gaan maar blinde vlekken betekent jezelf opnieuw ontdekken – op zoek naar jezelf. Graag fungeer ik als spiegel en stel vragen die je jezelf niet stelt.

Dan kan de verandering worden ingezet; dat vergt een planmatige aanpak, een stuk moed en zelfdiscipline. Het proces komt dan op gang en daarmee de persoonlijke groei. Tenslotte verdienen talenten het om verzilverd te worden.

Kees Lanser voert gesprekken met jou waarin denken, voelen en doen centraal staan. Door de coaching wordt er een verdieping bereikt van je zelfinzicht en bewustwording van je motivatie en gedrag.

Hoe helpt coaching?
Als je het gevoel hebt vast te zitten, dan wordt het tijd om je op je toekomst te oriënteren. Met externe hulp verloopt dat gemakkelijker. Door met een coach over je toekomstvisie te praten ontstaat er synergie. Daardoor ontstaat energie die je in dieper contact brengt met jezelf, waardoor je ontdekt wat je echt wilt in je leven en loopbaan. Dat leidt tot het durven maken van keuzes en het nemen van beslissingen. De coaching bij Kees Lanser is gericht op het beter functioneren binnen het werk vanuit inzicht in je persoonlijke situatie en unieke kwaliteiten.  Daarnaast krijgt de vraag: “hoe krijg ik werk en privé in balans?” accent. En altijd weer komen de vragen voorbij als : Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? De mooiste vraag is “wie ben ik?”. Die vraag vormt de eerste stap in de zoektocht naar jezelf, dus wie je echt bent. Dat is waar je hart ligt.

Eigen verantwoordelijkheid.

Dat is de kracht van zelfontdekking; je wilt de regie over je leven, je maakt een  plan en bent zelf verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Het gaat om de intrinsieke motivatie om jezelf te verbeteren. Het is zoeken naar je eigen kunnen. De mogelijkheden zitten al in je, je moet ze alleen bevrijden!

Het proces.

Ieder traject start met een intakegesprek ter kennismaking (zonder kosten) met Kees Lanser. Daarin maken we een inventarisatie gemaakt om tot een duidelijke vraagstelling te komen. De kracht van individuele coaching is gericht op het bereiken van resultaten. Hoe een traject eruit ziet, wordt bepaald tijdens de intake. Normaal gesproken omvat een traject 6-8 gesprekken van 5 kwartier.

Bel Kees Lanser MHD, senior coach voor een verhelderend gesprek. ( NOBCO aangesloten)
GSM 06 21 58 29 72

Over Kees Lanser

Ik ben een senior coach met ruime ervaring. Mijn coaching kenmerkt zich door: empathie, betrokken analyse van beperkingen en belemmeringen, humor en enthousiasme. Als gecertificeerd trainer, coach en adviseur steun ik mensen in organisaties, maar ook zelfstandige ondernemers die een volgende stap met hun bedrijf willen maken. Ik werk volgens de Internationale Ethische Code voor coaches, mentoren en supervisoren.

Kees Lanser is te herkennen aan:

verbinder – maatwerk – veerkracht – mensenmens – mijmeren