home / Burn-out en werkstress

Burn-out en werkstress

Langdurige uitputting door werkstress in combinatie met hoge persoonlijke eisen, kan leiden tot burn-out. Langzamerhand verlies je je motivatie en je plezier in het werk.

Burn-out en werkstress

Burn-out en werkstress

 

Soms lukt het helemaal niet meer. Je staat bekend als een keiharde werker die alles geeft wat je in je hebt. En dan merk je dat je uitgeput raakt en dat je erg prikkelbaar wordt. Je concentratie neemt af en vaak ook je analytisch vermogen. En het werk verliest zijn glans en aantrekkelijkheid.
Vaak denk je dat het wel goed komt, maar langzamerhand merk je dat je verder afglijdt. Je eigenwaarde en zelfvertrouwen raak je kwijt en privé loopt het vaak ook niet meer goed.

Het wordt dan hoog tijd om een keuze te maken om het roer om te gooien en op zoek te gaan naar de bron van je angsten en belemmeringen. Dan kom je altijd bij jezelf uit.

INC biedt je coaching en begeleiding voor herstel van je veerkracht. Dan gaat het perspectief weer lonken. Er is zelfonderzoek nodig en dan heb je sparringpartners nodig.

Neem het initiatief en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op coach en stressdeskundige Kees Lanser kan je rekenen.

Zijn motto is:

De mogelijkheden zitten al in je; je moet ze alleen nog bevrijden ( Michelangelo).

 

Veerkracht

Ieder mens kan mentaal of fysiek in een situatie komen dat je minder weerbaar bent. Dat vraagt een duidelijke analyse van de ontstane situatie en een duidelijk plan van aanpak. In die aanpak kan achtereenvolgens de mens zelf, het thuisfront, het team en de organisatie worden betrokken. De kracht ligt in het zelf krachtig worden. Het werken aan emotionele stabiliteit, optimisme sociale vaardigheden en zelfreflectie maken deel uit van het persoonlijk plan. En het thuisfront biedt sociale steun en veiligheid. Als het om werk gaat, is het belangrijk om de persoonlijke effectiviteit op het werk te versterken. Dat betekent het verkennen van het werkveld, waarbij je je eigen takenpakket en functie nader beschouwt. Ook het zoeken van antwoorden op de vragen rond motivatie, inspiratie, visie op werk en samenwerking kunnen verhelderend werken. Zeker als je die naast persoonlijke waarden en verwachtingen legt.